Tao Yoga

Healing Tao

Tao Yoga is een hele mooie manier om in korte tijd heel diep te ontspannen en vitaler te worden. Je creëert in de oefeningen op een natuurlijke manier een diepe balans tussen inspanning en ontspanning (dit is o.a. het bekende Chinese principe van het Yang en het Yin). Alle benadering van deze training is heel zacht. Jezelf met een zacht gevoel benaderen brengt een diep contact met je lichaam teweeg.

De lesonderdelen 

 

Warming-up

In de warming-up maken we het lichaam los en zakken we vanuit het hoofd in het lichaam. Daarbij kun je je zwaarder of vermoeider gaan voelen. Een flow van beweging helpt hierbij en overbodige gedachten verdwijnen.

Tai Chi

Met basistechnieken uit de Tai Chi brengen we een harmonische energiestroom op gang in het lichaam. Daarbij voel je je heel prettig en je kunt een nieuw positief gevoel beleven. Dit gebeurt doordat diep in het lichaam in de bindweefsels de energie weer vrijelijk stroomt door de meridianen stroomt.

Chi Kung

Met basistechnieken uit de Chi Kung openen we de gewrichten zodat het lichaam wordt gestimuleerd om zijn natuurlijke structuur aan te gaan nemen: botten en gewrichten staan zonder spanning uitgelijnd op elkaar. Op den duur voel je je schoon en helder van binnen.

Loslaten

In release-oefeningen halen we dieper gelegen spanning uit het lichaam. Dit bereiken we door het gebruik van specifieke klanken zodat zelfs op het niveau van organen en bindweefsels spanning uit het lichaam verdwijnt.

Ontspannen

In de ontspanningsfasen, de fasen van het nietsdoen, kun je heerlijk nagenieten van de gedane oefening en geeft het lichaam jouw een zacht en stromend gevoel terug. Uiteindelijk ben je door je gevoel van vermoeidheid heengegaan naar een andere, diepere laag van ontspanning, waar je ook nog eens energie kan tanken.

Niets doen

We sluiten af met een korte meditatie (gewoon even nietsdoen), puur gericht op het beleven van het binnenste van jouw lichaam. Doordat je zo geniet hoef je niet te denken, kun je bewust de energie in je lichaam gaan volgen en je ermee verbinden. Je gaat nog meer voelen en ervaren wie je bent, doordat je beter geaard bent en de gespannen plekken in je lichaam hebt geïntegreerd in een ontspannen, gelaten houding. Je lichaam spreekt als het ware. De weg (Tao) terug naar jezelf.

Jouw leraar

Ik, Rene Jansen, studeerde Hatha en Raja yoga. Mijn uiteindelijke weg vond ik met Healing Tao. Ik geef les met veel overgave en mijn ervaring met muziek en dans zijn zeer waardevol gebleken om ook tot de kern van Tao door te dringen. De oefeningen zijn heel eenvoudig en brengen je gemakkelijk tot je eigen gevoelskern. 

Praktische informatie

  • Plaats: Ruige Velddreef 55 in Leusden
  • Dagen en tijden: woensdagmiddag 13:30 – 15:00 uur of donderdagochtend 10:30 – 12:00 uur of donderdagavond 20:00 – 21:30 uur. 
    De zeer praktische trainingen duren steeds anderhalf uur, het half uur daarna is geschikt voor theedrinken, vragen en theorie.
  • Duur: De lessen vinden doorlopend wekelijks plaats en je kunt altijd instromen.
  • Kosten:  tien euro per les.
  • Aanmelding: 06-24989641 of renejansen8@gmail.com. Ook voor een proefles of vervolgcursussen.